Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Vyrobte si jednoduché kŕmitko pre vtáčiky

Zima nie a nie skončiť. Ba dokonca sa zdá, že naberá na svojej intenzite. Potravy pre naše domáce vtáčence je čoraz menej. Práve teraz potrebujú našu pomoc. Postaviť kŕmitko pritom ale nie je vôbec zložité a zvládne to každý. Stačí len zapojiť svoju fantáziu a vhodne zvolené materiály na jeho výrobu. Ak si na často preferované, no zložitejšie kŕmitko z dreva netrúfnete, môžete si ho vyrobiť aj z kvetináča alebo prázdnej polovičky kokosového orechu.

Čo potrebujeme:

malý kvetináč
lojovú guľu
špagát
konárik zo stromu
akrylové farby
štetec

1. krok - keďže chceme, aby bolo kŕmitko aj pekné, natrieme ho jednou až dvoma vrstvami akrylovej farby. Následne môžete použiť aj ďalšie farby, ktorými kvetináč ozdobíme.

2. krok - po zaschnutí kvetináču vezmite lojovú guľu, jej sieťkou prevlečte špagát a kúsok od gule zauzlujte konárik. Ten dávame preto, aby po zjedení gule kvetináč nespadol a nerozbil sa. Samozrejme až z lojovej gule nezostane nič, vybereme prázdnu sieťku a môžeme vložiť novú guľu.

3. krok - potom navlečte kvetináč a urobte druhý uzlík pre jeho zavesenie. Vonku nájdite vhodný strom, na ktorý tento kvetináč zavesíte. Ideálne je ho zavesiť aspoň 1,5 metra nad zemou, aby vtáky neohrozovali mačky.

(šč)

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 3.2.2015 09:09 | 0 komentárov | 3367x


www.aquabooks.cz zoochov.cz