Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Hmyzí hotel ponúka pohľad do života bezstavovcov

Hmyzí hotel sprevádzkovala vo svojej botanickej záhrade Univerzita Palackého v Olomouci. Návštevníci tejto českej záhrady tak môžu byť svedkami zázrakov vývoja hmyzu od kladenia vajíčok až po vyliahnutie dospelých jedincov. Inštalovaný bol tiež pozorovací úľ, ktorý ponúka bezpečný pohľad na včelí život.

Pre zvedavých pozorovateľov ponúka hmyzí hotel niekoľko vysúvacích dielov s priehľadnými otvormi, ktoré umožnia pohľad do dejov odohrávajúcich sa v ich vnútrajšku.

Drevená konštrukcia hmyzieho hotela je vyplnená rôznymi druhmi prírodných materiálov a je určená samotárskym druhom blanokrídleho hmyzu, najmä včelám samotárkam, no aj ich prirozdeným nepriateľom.

Hmyzí hotel využije hmyz predovšetkým ako bezpečný úkryt pre kladenie svojich vajíčok a liahnutia lariev, pre ktoré v prírode vyhľadávajú najrôznejšie škáry a dutiny v dreve, stenách alebo rastlinných stonkách.

Hlavná sezóna hmyzieho hotela sa rozprúdi až na jar budúceho roka.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 19.11.2014 10:36 | 0 komentárov | 2244x


www.aquabooks.cz zoochov.cz