Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Uromastyx thomasi - nový obyvateľ Aquarium Berlin

S príchodom jesene pribudli v tomto modernom zariadení noví chovanci v podobe trnorepov Uromastyx thomasi. V nemčine je ich názov Oman-Dornschwanzagame čo odzrkadľuje ich výskyt v Ománe. Ich ostnatý chvost nie je len zásobárňou tekutín, ale výborne slúžia aj ako dobrý a účinný zátaras pri ukrytí v dutinách.

Aquarium Berlin v spolupráci s Leibniz-Institut für Zoo- a Wildtierforschung (IZW) sa snaží o odchov vzácnych obyvateľov - tuatár. Ich cieľom je nielen chov, ale aj úspešný odchov s následným vypúšťaním mláďat do ich prírodného habitu na Novom Zélande.

K úspešnému chovu a odchovu tuatár majú slúžiť aj kamery, ktoré budú nonstop sledovať ich aktivitu. Pracovníci Aquarium Berlin počítajú aj s prípadnou znáškou vajíčok a tak je v pohotovosti aj inkubátor a ultrazvukový prístroj pre určenie pohlavia, ktorý môže spoľahlivo determinovať pohlavie jedincov, čo je u tuatár dosť komplikované.

Zdroj: http://www.aquarium-berlin.de
Preklad: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 17.11.2014 18:27 | 0 komentárov | 1775x


www.aquabooks.cz zoochov.cz