Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Nielen za útok psa vám bude hroziť väzenie

Majiteľ nielen psa, ale aj exotického či iného živočícha bude zodpovedný v prípade, že niekoho pohryzie. Tento návrh zákona, za ktorým sú poslanci za Most-Híd Gabriel Csicsai a Lucia Žitňanská, bude platný aj voči chovateľom takého pavúka či hada.

"Skutočnosť, že osoby, ktoré sú za živočícha zodpovedné v zmysle príslušných právnych predpisov, nenesú trestnoprávnu zodpovednosť za porušenie ustanovených povinností, vedie k ľahostajnému postupu týchto osôb k plneniu uvedených povinností, napriek tomu, že takéto správanie sa vedie k škodám na zdraví a majetku," argumentujú poslanci Mosta-Híd.

Potrebu vyvodenia zodpovednosti osôb zodpovedných za útok živočícha v prípade napadnutia človeka preto považujú za akútnu.

Kto inému, čo aj z nedbanlivosti, ublíži na zdraví tým, že ako osoba zodpovedná za živočícha poruší dôležitú povinnosť uloženú mu podľa zákona a v dôsledku toho pohryzie alebo poraní človeka bez toho, aby bol tento živočích sám napadnutý alebo vyprovokovaný poškodeným, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa podľa novely páchateľ potrestá, ak živočích spôsobí ujmu na zdraví viacerým osobám, respektíve ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť.

Ilustračné foto: Pavol Purgat, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 9.11.2014 19:33 | 0 komentárov | 2340x


www.aquabooks.cz zoochov.cz