Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Der kleine Goldfischteich In vielen Farben

Z knižnice akvaristu

Rozmermi neveľká knižôčka (18,5 x 12 cm) s podtitulom Kolorierte Stiche Nach Chinesischen Aquarellen z vydavateľstva Im Insel – Verglag Zu Leipzig, uzrela svet akvaristických kníh okolo roku 1930. Je to len odhad, pretože ani tento údaj, podobne ako autora tohto diela nikde uvedeného nenájdeme.



Knižka je rozdelená do dvoch častí. Prvá obsahuje 24 celostranových dobových kolorovaných ilustrácií, ktoré sú reprodukciami zo známeho diela „Historire naturelle des Dorades de la China od François Nicolas Martinet (Paris 1780).



Ilustrácie nezobrazujú len závojnatky, ale aj karasov a kaprov Koi. Druhá časť knižky prináša informácie o histórii ich chovu v Ázii s dôkazom na šľachtenie. Zaujímavosťou je trojstránkový chválospev na zlaté rybky v podaní Franza Kuhna.





Útly obsah knižôčky, ktorý sa vošiel na 42 stránok dáva tomuto dielu zvláštne kúzlo. Netradične graficky dotvorené dosky knižky, ktoré neodhaľujú to, čo sa ukrýva na jej stránkach a jej zameranie si isto nájdu svoje uplatnenie v knižnici skutočného milovníka zlatých rybiek.
Štefan Čambal, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 29.10.2014 14:17 | 0 komentárov | 2052x


www.aquabooks.cz zoochov.cz