Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Wolfgang Nentwig: Nevítaní vetřelci

V pražskom vydavateľstve Academia, v edici Mimo - přírodní vědy práve v týchto dňoch vychádza zaujímavá publikácia švajčiarskeho profesora Wolfganga Nentwiga z University v Berne, ktorá si nesie v sebe snahu čitateľovi, a to aj laikovi, priblížiť faunu i flóru, ktorá u nás nie je doma. Práve preto je podtitul tejto knižky Invazní rostliny a živočichové v Evropě. Knižka na svojich 248 stranách upozorňuje, že biologické invázie ako také sa bytostne dotýkajú nás všetkých. S vekom cestovania po celej našej planéte a nárastom zahraničného obchodu rastie i množstvo neúmyselne i úmyselne zavlečených druhov. A práve niektoré z nich pôsobia vážne problémy v ochrane prírody, ohrozujú dokonca aj ľudské zdravie či majú negatívny dopad na európsku ekonomiku.

Kniha prináša konkrétne príbehy o živote, ekológii a kontrole vybraných inváznych rastlín, bezstavovcov i stavovcov, a to v 24 samostatných profiloch pre každý jeden invázny druh. Jednotlivé kapitoly knižky sú bohato doplnené fotografiami, ktoré dokresľujú invadované stanovištia a charakteristické rozlišovacie znaky.

Rok vydania: 2014
Počet strán: 248
Rozmer: 205 × 260 mm
Väzba: viazaná
ISBN: 978-80-200-2316-2

Foto: Nakladatelství Academia
(šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 9.7.2014 11:48 | 0 komentárov | 2474x


www.aquabooks.cz zoochov.cz