Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

V Bratislave otvorený prvý hotel pre hmyz

Ešte nedávno sme v našom odbornom časopise prinášali informácie o tom, že v zahraničí, a to aj u našich českých susedov, vznikajú hmyzie hotely ako huby po daždi, no u nás tomu tak nie je. Toto už, našťastie, neplatí. Prvý takýto hotel vyrástol na Partizánskej lúke v Bratislave. Postavilo ho občianske združenie Daphne v spolupráci s Mestskými lesmi v Bratislave za prvým mostíkom cez Vydricu.
Hmyzí hotel pozostáva z jednoduchej konštrukcie z dreva, ktorá je vyplnená rôznymi druhmi prírodných materiálov ako sú drevo, duté stonky rastlín, slama, šišky, tehly a iné prírodné veci. Hmyzí hotel slúži pre samotárske druhy hmyzu. Jeho postavením si človek môže zaistiť bohatú úrodu v okolí, pretože priláka opeľovačov, ako sú včely, čmeliaky, motýle, osičky, lienky a ďalší užitočný hmyz. Všetky sú totiž nenahraditeľné pre naše záhrady, bez nich by naše rastliny, kríky a stromy nezarodili a tzv. škodcovia by sa premnožili. V oblasti nášho mierneho pásma žije až okolo 500 druhov samotárskeho hmyzu.

(šč), VIVARISTA.sk
Foto: A. Branišová

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 7.7.2014 08:39 | 0 komentárov | 2201x


www.aquabooks.cz zoochov.cz