Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Živé plastové kľúčenky. Šokujúca móda z Číny

Na čínskych trhoch sa uplynulý rok objavila módna vlna, ktorá u nielen milovníkov živej prírody vyvoláva zimomriavky skutočne po celom tele.







Spravodajský portál CNN a ďalšie celosvetové internetové zdroje odhalili tento priam neskutočný biznis v Číne a upozornili naň.
Korytnačky, ryby, jašterice, mloky, žaby a aj ďalšie druhy drobných živočíchov sú väznené v malých plastových vrecúškach za živa, bez prístupu nielen potravy, ale ani kyslíku ako dekoratívne kľúčenky. Ich predajcovia síce vehementne a na svoju obhajobu tvrdia, že takéto balenia obsahujú kryštalický kyslík a potravu, ktorých cieľom je čo možno najdlhšie (rozumej do ich predaja) udržať tieto zvieratá nažive, ale väčšina z nich aj napriek tomu umiera hneď prvý deň po ich zatavení do kľúčenky práve na nedostatok kyslíku. Čo ešte viac na tomto nehumánnom biznise šokujúce je, že vďaka čínskym laxným zákonom na ochranu zvierat väčšina zákazníkov je otvorene vyzvaných k tomu, aby tieto kľúčenky či prívesky so živým zvieratkom vo vnútri vložili do mikrovlnnej rúry a následne zvieratká skonzumovali.





Návrh na okamžité zastavenie predaja týchto príveskov so živými zvieratami vo vnútri je už v plnom prúde na Avaaz.org, kde sa za krátku dobu podarilo nazhromaždiť viac ako 143 tisíc podpisov.

(šč), VIVARISTA.sk
Foto: www.geekosystem.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 28.4.2014 14:01 | 0 komentárov | 6864x


www.aquabooks.cz zoochov.cz