Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Nové druhy hmyzu v košickej zoo

Koncom marca obohatilo kolekciu živočíchov v košickej ZOO niekoľko nových druhov. V rámci budovania nových terárií, v ktorých chce Zoo Košice prezentovať rozmanitosť hmyzu, od kolegov z Parc Zoologique de Thoiry vo Francúzsku doviezla päť druhov hmyzu.
Trieda hmyz zahŕňa vyše milióna popísaných druhov, čo počtom vysoko prevyšuje ostatné triedy živočíchov v živočíšnej ríši. A čo konkrétne doviezliť Zoznámte sa.

Pakobylky druhu Peruphasma schultei - samec dorastá do veľkosti 4 – 5 cm, samička do veľkosti 5 – 7 cm. Prirodzene žije v Južnej Amerike.

Platymeris biguttata - tento druh sa prirodzene vyskytuje v Afrike – Tanzánii. Ide o dravý druh, ktorý sa živí iným hmyzom. Dorastá do veľkosti 3,5 – 4 cm.

Panchlora nivea - ide o zaujímavý druh švába, ktorý má v dospelosti zelenú farbu. Vyskytuje sa v tropických dažďových lesoch a plantážach v Karibiku. Samec dorastá do veľkosti 1,5 cm a samica do 2,5 cm. Živí sa rastlinnou potravou.

Ďalším druhom je jaskynný cvrček alebo Phaeophilacris bredoides. Druh sa vyskytuje v Zambii v Afrike. Veľkosť v dospelosti sa pohybuje od 2,5 do 3,0 cm. Živí sa plodmi a ovocím.

Posledným druhom je Blaberus giganteus. Ide o jedného z najväčších druhov švábov na svete. Vyskytuje sa v Strednej Amerike. Samce dorastajú do veľkosti 7,5 cm a samice až do 10 cm.

Zdroj a foto: http://www.zookosice.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 12.4.2014 18:52 | 0 komentárov | 2858x


www.aquabooks.cz zoochov.cz