Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Thailand, 2004, čistá

Vivaristika na známkach

Thajsko (Thailand) vydalo v roku 2004 nádhernú sériu štvorice známok ázijských vodníc - korytnačiek v jednotnej cene 3 bahty/kus.

Thajsko leží v juhovýchodnej Ázii. Susediace štáty sú: Barma, Laos, Kambodža a Malajzia. Výhodou Thajska je jeho pobrežie, ktoré je dlhé až 2500 kilometrov. Veľkú časť pobrežia tvoria nádherné pláže. Západné hranice obmýva Andamanské more (Indický oceán) a východnú časť Thajský záliv (Tichý oceán).
Má veľmi zvláštny tvar. Severná časť krajiny je pomerne kompaktná, zato južný cíp je veľmi dlhý a úzky. V najužšom mieste cípu sa z východu na západ dostanete už po 13 kilometroch. Thajsko je krajinou kontrastov. Severná časť je pomerne hornatá, nadmorská výška sa tu pohybuje okolo 1000 až 1300 metrov nad morom. Najvyššia hora Doi Inthanon, však dosahuje výšku 2595 metrov nad morom.

Rozloha: 513.115 kilometrov štvorcových

Počet obyvateľov: 60 mil.

Obyvateľstvo sa skladá z troch štvrtín z Thajčanov. Zvyšok obyvateľstva tvoria Číňania, Indovia a v poslednom čase aj Európania z viacerých krajín. Vierovyznanie je prevažne budhistické, iba malá časť sa hlási k muslimom, hinduistom a kresťanom.

Hlavné mesto: Bangkok

Mena: THB - Baht - Miestna mena Baht sa delí na 100 Satangov.

Zobrazené ilustráciou sú:
Cuora amboinensis
Heosemys spinosa
Platysternon megacephalum
Indotestudo elongata









Zo zbierok Štefan Čambal, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šefredaktor | 25.8.2007 12:58 | 0 komentárov | 4315x


www.aquabooks.cz zoochov.cz