Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Rwanda, 2003, razená

Vivaristika na známkach

Musím sa hneď na úvod priznať, že táto prekrásna kolekcia mi nedala spať dosť dlho. Pôvodne som bol presvedčený, že sa skladá len z jediného aršíku o 6 známok, ale skutočnosť je zrejme iná. Podľa všetkého k nej patrí aj blok Boa constrictor albino a Trimeresurus trigonocephalus, ku ktorému som dosť nepochopiteľne priraďoval úplne inú kolekciu známok. Až kým som si nevšimol rovnakého dátumu vydania oboch 1.4.2003. Identická je i krajina vydania - Rwanda a aj jeden druh hada, už zmieňovaný Trimeresurus trigonocephalus, ktorého nájdeme v dvoch výtvarných stvárneniach. Predpokladám, že táto neobyčajne krásna kolekcia mi pripraví ešte nejedno prekvapenie.

Jej prvá kolekcia aršík vyšiel v edícii The Wildlife Trusts štát Rwanda, protect Mother Earth v roku 2003 a zobrazuje nielen rôzne druhy hadov na jednotlivých známkach, ale aj po okrajoch aršíku.

Aršík obsahuje tieto druhy (podľa údajov na známkach):
Dryocalamus nympha - 100 F
Trimeresurus trigonocephalus - 100 F
Aspidura trachyprocta - 100 F
Xenochrophis piscator - 200 F
Hypnale hypnale - 200 F
Lycodon striatus sinhaleyus - 200 F

Zaujímavoťou je aj obrátene umiestnená známka s druhom Aspidura trachyprocta.

Druhá časť kolekcie pozostáva z bloku s vyobrazeným Boa constrictor albino a jedinou známkou najvyššej hodnoty Trimeresurus trigonocephalus - 500 F.



















Zo zbierok Štefan Čambal, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šefredaktor | 24.8.2007 19:51 | 0 komentárov | 4156x


www.aquabooks.cz zoochov.cz