Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Krček Karel: Mečovky, platy a Molly

Do akvaristovej knižnice

Pražské vydavateľstvo Granit je známe predovšetkým ako vydavateľstvo prírodne zameraných publikácií, medzi ktoré patria aj knižky o akvaristike.
Práve v týchto už takmer jesenných dňoch vydalo úplnú novinku z pera známeho akvaristu, fotografa, autora množstva článkov a aj knižiek, môjho dobrého priateľa Karla Krčka.
Ten je autorom zaujímavej, v poradí už svojej siedmej akvaristickej knižky. Táto posledná je venovaná obľúbeným živorodkám a je určená začínajúcim i pokročilým akvaristom. Autorovi sa na jej stránkach podarilo prehľadne pojednať o problémoch pri chove a šľachtení týchto rýb a upozorniť na chyby, ktorým je potrebné sa vyvarovať. Knižka, ktorá je po mnohých rokoch prvá čo sa do hĺbky zaoberá rodmi Xiphophorus a Poecilia, sa zameriava predovšetkým na štandardy uvedených druhov a foriem mečúňov, plát i molynézií, podľa ktorých sa ryby posudzujú na výstavách a podrobne rozoberá hodnotené znaky. Autor ale neobchádza ani základy ich chovu, otázku kríženia, technickú vybavenosť, potravu či ochorenie u týchto druhov rýb. V samom zábere tejto unikátnej a hodnotnej knižky si akvarista nájde aj niekoľko častých otázok a ich odpovedí na ne a pravidlá platné na výstavách a súťažiach. Nechýba ani doporučená literatúra.
Ako je u pána Krčka zvykom, všetko dokumentuje množstvom originálnych fotografií.



Veľkosť knižky: 70 x 240 mm
Počet strán: 112
330 farebných fotografií
ilustrácie
pevná väzba
ISBN: 978-80-7296-089-7
Cena: 9-14 €

(šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 7.9.2013 09:22 | 1 komentár | 2650x


www.aquabooks.cz zoochov.cz