Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Bangladesh, Rare Species of Turtle, 17.7.2011, čistá

Vivaristika na známkach

Dvojicu vzácnych raritných druhov korytnačiek zobrazuje kolekcia pod veľavravným názvom Rare Species of Turtle, ktorá vyšla 17.7.2011. Zobrazuje chovateľsky vzácne druhy, ktoré sú ale veľmi zriedkavo chované v opatere človeka. V oboch prípadoch ide o fotografie, ktoré zobrazujú už spomenuté druhy korytnačiek.
Okrem známok bolo vydané aj krásne FDC zobrazujúce oba tieto druhy vo voľnej prírode, ktoré nesie nielen nápis Rare Species of Turtles of Bangladesh, ale aj veľmi pekné razítko s ilustráciou Geoclemys hamiltoni. Toto FDC nemám zatiaľ vo svojej súkromnej zbierke, preto nie je súčasťou tohto článku.

Bangladéš, dlhý tvar názvu Bangladéšska ľudová republika, je štát v južnej Ázii. Najväčšie mestá: Čattagrám, Khulna, Nárájángaňdž.
Leží v Južnej Ázii pri pobreží Bengálskeho zálivu Indického oceánu (bývalý Východný Pakistan). Bangladéšom prechádza niekoľko veľkých riek. Veľkú časť územia zaberá úrodná Bengálska nížina, s mohutnou močaristou deltou Gangy a Brahmaputry na juhu krajiny a zo severe ju ohraničujú Khasijské vrchy (najvyšší vrch Keokradong - 1 230 m).


Vyobrazený druh (podľa údajov na segmentoch kolekcie):

Hadella thurjii – 10 Taka
Geoclemys hamiltoni - 10 Taka

Zo zbierok Štefan Čambal, VIVARISTA.sk







| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 9.6.2013 16:02 | 0 komentárov | 3126x


www.aquabooks.cz zoochov.cz