Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Cococ (Keeling) Islands, Australia, 2002, čistá

Vivaristika na známkach

Po ilustrátorskej stránke veľmi peknú a zaujímavú sériu štvorice morských druhov korytnačiek vydala Austrália pre Kokosové ostrovy. Teritórium Kokosových ostrovov, skrátene Kokosové ostrovy (ang. Territory of Cocos (Keeling) Islands alebo Cocos Islands či Keeling Islands) sú totiž austrálske teritórium v Indickom oceáne. Tvoria ho 2 atoly s 27 koralovými ostrovmi, z ktorých len dva – West Island a Home – sú obývané. Ostrovy boli objavené anglickým námorníkom Williamom Keelingom v roku 1609. O dva roky po objavení bola na južnom ostrove založená prvá osada. Od roku 1955 patria ostrovy do správy Austrálie. V roku 1984 sa konalo referendum o ďalšom osude ostrovov a väčšina obyvateľov sa rozhodla ostať pod správou Austrálie. Toľko z histórie týchto nádherných ostrovov.
Nám neznámy ilustrátor veľmi precízne a verne vytvoril predstavovanú štvoricu morských druhov korytnačiek, z ktorých je každý druh chránený. Vsadil ich do identického biotopu pre ten ktorý druh korytnačky. Na každom segmente kolekcie je uvedený anglický názov daného druhu.

Vyobrazený druh (podľa údajov na segmentoch kolekcie):

Loggerhead turtle (Caretta caretta) – 45c
Hawksbill turtle (Eretmochelys imbricata) – 45c
Leatherback turtle (Dermochelys coriacea) – 45c
Green turtle (Chelonia mydas) – 45c

Zo zbierok Štefan Čambal, VIVARISTA.sk









| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 2.6.2013 08:34 | 0 komentárov | 2306x


www.aquabooks.cz zoochov.cz