Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Živé a bez dychu

tak znie názov série, ktorú namaľoval singapurský umelec Keng Lye. Nevieme si predstaviť výstižnejšie meno diela, veď na prvý pohľad vyzerajú potvorky z morských hlbín na nerozoznanie od skutočných!

Keng Lye vytvoril svoje iluzórne obrázky naozaj šikovne, a to tak, že pôsobia, akoby vyšli rovno z trojdimenzionálnej tlačiarne. Tajomstvo jeho pracovného procesu odtajnil sám autor. Maľuje na živicu akrylovými farbami, pričom využíva niekoľkonásobné vrstvenie materiálov. Už tak by vyzerali maľby úchvatne, ale stále to nie je to, čo ich robí výnimočnými.

Keng Lye sa snažil prísť na spôsob, ako nechať zvieratá vystupovať do priestoru, aby vystúpil z tieňa svojich predchodcov, čo robia podobné dielka. Podarilo sa. Pomohol si pri tom začlenením drobného predmetu priamo do obrazu. Stačí napríklad vhodne tvarovaný kamienok, ktorý pomaľuje farbami a telo chobotnice je zarážajúco autentické.

















| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 18.4.2013 19:13 | 0 komentárov | 5849x


www.aquabooks.cz zoochov.cz