Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

David Alderon: Akvarijní a jezírkové ryby

Do knižnice akvaristu

Knižní klub, Praha, 2006
Počet strán: 400
Väzba: pevná
Vydanie:1
Formát: 24x28 cm
Jazyk: český
ISBN: 8024216337

Tento majestátny a podľa vydavateľa i kompletný sprievodca výberom a chovom sladkovodných i morských rýb nás na svojich stránkach zavedie do sveta viac než 1 000 rôznych druhov rýb a bezstavovcov.

Pre ilustráciu vari stačí uviesť niekoľko bodov z obsahu danej publikácie: Založenie nádrže (výber, osvetlenie a vyhrievanie, filtrácia a vzduchovanie, výber rastlín, brakická voda, kontrola vody), Starostlivosť, Choroby a liečba, Rozmožovanie (reprodukčné správanie, genetika rýb).

V samotnom prehľade autor uvádza zástupcov Kaprovitých, Tŕňobruchých rýb, Labyrintky, Sumce, Cichlidy, Živorodky, Kapozúbky, Gavúnčekov a Dúhovky, Sekavky, množstvo amerických, ázijských, afrických rýb či druhy pochádzajúce z brakických vôd. Nechýbajú tu ani vodné rastliny, či už plávajúce alebo koreniace v dne nádrže. Samostatnú kapitolu tvoria morské ryby. Tu sa čitateľ taktiež dozvie, ako postupovať pri zakladaní morského akvária a ako sa má oň starať. V knihe nechýbajú ani samotné morské druhy so svojimi špecifickými nárokmi na chov. Doplnené sú o morské bezstavovce.

Ako samotný názov knihy prezrádza, na jej stránkach sa dozvieme aj o jazierkových rybách a rastlinách.

Kniha si iste nájde svoje miesto v knižnici nielen akvaristu, ale aj každého milovníka prírody ako takej. Problémom by však mohla byť jej vyššia cena.

Štefan Čambal, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šefredaktor | 22.8.2007 21:35 | 3 komentáre | 3918x


www.aquabooks.cz zoochov.cz