Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Das, Indraneil: Amphibians and Reptiles of Brunei

Kota Kinabalu: Natural History Publications, 2007 Z knižnice teraristu

Tento veľmi užitočný vreckový sprievodca, predovšetkým pre cestovateľov a herpetológov popisuje a na množstve unikátnych snímok ilustruje takmer všetky druhy obojživelníkov a plazov, ktoré sa vyskytujú v Negara Brunei.
Cieľom tejto knihy je pomôcť rýchlo a spoľahlivo identifikovať dospelých obojživelníkov (larválne štádiá boli u prevažnej väčšiny vynechané kvôli nedostatku podrobných informácií) a plazov. V súčasnej dobe to predstavuje 61 druhov obojživelníkov, 35 druhov jašterov, 72 druhov hadov, tri druhy krokodílov a 10 druhov korytnačiek známych z Brunei Negara. Tento sprievodca uvádza celkom 162 zo 182 druhov obojživelníkov a plazov zaznamenaných v sultanáte Brunei Negara na Borneu.
Pre každý vyobrazený druh je uvedený podrobný popis zložený z anglického mena, súčasného vedeckého názvu, maximálnej dosiahnutej veľkosti. Čitateľ sa ďalej dozvie konkrétne údaje o daných druhoch pozostávajúce z bionómie, biológie, etológie, rozlišovacích znakov, pohlavného dimorfizmu, rozmnožovania a výskytu.
Veľkým plusom sú skutočne unikátne snímky zobrazených druhov a výnimočný maximálny zoznam obojživelníkov a plazov, ktorý potvrdzuje mimoriadne bohatú biodiverzitu danej lokality.

Detail: Publikácia vydaná v roku 2007, malý formát / 210 strán / Jazyk: anglický / 300g / 4,55 x 6,8 x 0,5 palcov / ISBN: 983-812-119-3

Štefan Čambal

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 25.11.2011 16:18 | 0 komentárov | 3972x


www.aquabooks.cz zoochov.cz