Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Akvaristicko-teraristický krúžok pri CVČ Spektrum v Prievidzi

Milan Andris

Prírodovedné krúžky v CVČ Spektrum majú dlhoročnú tradíciu. Deti v krúžkoch sa učia základom chovateľstva, vhodnému vytváraniu prostredia v akváriách a teráriách. Učia sa spoznávať aj naše a exotické živočíchy, ako plazy, obojživelníky, ryby a hmyz. Takouto činnosťou rozvíjajú si svoje ekologické myslenie, získavajú lásku k prírode a jej ochrane. ZOO – kútik, priestor pre činnosť detí je zprístupnený širokej verejnosti, školám, kde si deti obohacujú svoje vedomosti zo školského učiva. V poradenskej službe, ktorá je zabezpečená počas celého týždňa sa deti ale i dospelí chodia poradiť ohľadom problematiky chovu živočíchov, ktoré sami doma chovajú.

V našom akvaristicko - teraristickom krúžku chováme napríklad aj rôzne druhy agám, leguány zelené, jašterice rodu Galotia sp., slepúchovce nažltlé, gekončíky nočné, užovky Elaphe obsoleta lindheimeri, korálovky Lampropeltis getulus (getula) floridana, Elaphe schrencki, Nerodia sipedon, Pleurodeles waltl, Xenopus laevis, ale aj mnoho hlodavcov: chrčky džungarské, morčatá, laboratórne myšky, potkany, pieskomily, africké kožušinové myši.
V niekoľkých akváriách sú umiestnené rôzne sumce, mrenky, cichlidy, labyrintky a živorodky.

Touto cestou by sme veľmi radi privítali možnosť si vymieňať chovné zvieratká ale i vedomosti. Naša adresa je: Centrum voľného času SPEKTRUM, Šulekova ulica, Prievidza, vedúci oddelenia prírodovedy Milan Andris.

| Vytlačiť článok |

ToPaS | 22.8.2007 20:36 | 0 komentárov | 6965x


www.aquabooks.cz zoochov.cz