Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Vivaristika v sieti

http://www.uncannyamphibians.wz.cz/

Obojživelníkom - ochrane i ich prípadnému chovu sa na česko-slovenskom poli množstva web stránok venuje len pár z nich. Ktohovie čím to je, ale Tomáša Patera to zjavne hnalo vpred zrealizovať svoju vlastnú myšlienku a založiť web o svojich miláčikoch - obojživelníkoch. Samozrejme, s tým vznikla potreba sa kontaktovať s ďalšími podobne "vášňou postihnutými" jedincami a to bol len krôčik k založeniu neformálneho Klubu pod názvom Uncanny amphibians. V preklade by to mohlo znamenať Záhadné obojživelníky a s tým sa stotožňuje aj členstvo priateľov, priaznivcov i chovateľov, ktoré dávno prekonalo hranicu Českej republiky.
Ich počet je ku dnešnému dňu (8.5.2010) 15 zanietencov, ale to vôbec neprekáža Tomášovi, aby nepodnikal najrôznejšie výskumné cesty nielen po Čechách a Morave práve za obľúbencami v podobe mlokov a žiab.
Ale Tomáš ich nielen študuje vo voľnej prírode, on ich aj chová. Vďaka tomu sa zrodila Stála výstava predovšetkým chvostnatých obojživelníkov, ktorá je prvá a zatiaľ aj jediná stála výstava v Českej republike. Výstava se nachádza v Hlučíně (okres Opava). Tu sú po väčšinu roku zvieratá umiestnené vo vonkajších výbehoch a počas zimy v pivničných priestoroch rodinného domu. K videniu na tejto unikátnej výstave je viac než 20 druhov obojživelníkov.

V prípade, že i vás zaujímajú mloky, žabky nielen z našej prírody, odporúčame sa obrátiť na naslovo vzatého odborníka a ich priaznivca Tomáša Patera. Napríklad aj prostredníctvom návštevy jeho zaujímavej web stránky s ešte zaujímavejším názvom http://www.uncannyamphibians.wz.cz/.

Štefan Čambal, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 8.5.2010 10:40 | 0 komentárov | 4796x


www.aquabooks.cz zoochov.cz