Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Jarná TERRANO FAUNA TRNAVA dopadla na výbornú!

Veľká akvaristicko-teraristická burza v Trnave lámala všetky doterajšie rekordy

Len pred pár hodinami sa pomyselne zavreli brány od aprílovej akvatera burzy TERRANO FAUNA TRNAVA, ktorá sa konala túto sobotu. Ak by sme ju mali a aj mohli jediným slovom zhodnotiť, tak by tým slovom bol výraz "FANTASTICKÁ".

Viac než 700 návštevníkov
Je úplne jedno z ktorého uhlu sa na túto dnešnú burzu pozrieme. Či z pohľadu predajcov (všetky skutočne rozmerovo veľké stoly boli obsadené) alebo z pohľadu návštevníkov. Tých si dnes našlo cestu na akvatera burzu, konanú v aule Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku sídliacej na ulici Zavarská 9 v Trnave, vyše 700 (platiacich).
Veľmi tomu napomohlo príjemné počasie (jarný daždík prišiel až na samý záver), obrovská reklama samotnej akcie, úsilie všetkých spoluorganizátorov i jediný cieľ: ukázať a priblížiť malým i veľkým návštevníkom krásu nášho spoločného koníčku - akvaristike alebo teraristike. A to sa, nepochybne, naplnilo priam vrchovato.

Zrodil sa nový chovateľ
Bohatý a pestrý sprievodný program aj tentoraz bol výrazným spestrením celého dňa.
Veľkí i malí návštevníci si v skutočne nečakane veľkom počte mohli zasúťažiť v unikátnych pretekoch exotických švábov a laboratórnych myšiek. A veru, bolo o čo súťažiť! Prvá cena bol chrčok, pri ktorom nejedno detské srdiečko zaplesalo. Mať doma živého tvora a starať sa oň sa nenaskytne každý deň! Úprimná a nefalšovaná detská radosť zo živej výhry boli tou najlepšou náplasťou v duši aj organizátorov podujatia. Veď ako málo stačí k tomu, aby sa práve vďaka živej výhre zrodil nový a zanietený chovateľť! In media zres - pred našimi očami...

Za hrsť prednášok
V miestnosti č. 12 sa i tentoraz sústredili poslucháči, ktorí si prišli vypočuť veľmi zaujímavé prednášky.
Ing. Piešťanský nám vskutku zaujímavou a prístupnou formou priblížil problematiku Ochrany chovu zvierat proti škodlivým hlodavcom. Mnoho poslucháčov vôbec netušilo, ako prefíkané môžu byť hlodavce a ako ťažko je sa ich zbaviť.
V zápätí sme sa vydali na objavnú cestu so Štefanom Čambalom v prednáške Dobrodružstvo objavenia nového gekončíka pre Vietnam a Ing. Zvěřinová nám priblížila nový študijný odbor na SOŠPaSV Trnava - Chovateľstvo cudzokrajných zvierat, ktorý zaujal nielen prítomných mladých potenciálnych študentov, ale aj nás "starších".
S veľkým potešením sme sa v tejto prednáške dozvedeli o novom študijnom odbore všetko to podstatné. Osobne hodnotím veľmi pozitívne snahu SoŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave aplikovať do praxe náš spoločný koníček - chov cudzokrajných zvierat.

Samozrejmosťou bola i veterinárna poradňa v podaní MVDr. Miroslava Dušeka, vďaka ktorej si každý nový (i staronový) kupca mohol nechať poradiť o kúpenom zvieratku čo ho zaujímalo.

Koniecť Kdeže!
Vyčerpaný, ale vrcholne spokojný môžu byť organizátori aj ich kolegovia, ktorí sa aktívne podieľali na bezproblémovom chode akvatera burzy TERRANO FAUNA TRNAVA. Mne neostáva nič iné, ako zaželať si, aby sme sa všetci spoločne stretli na najbližšej burze v Trnave a tým, čo nenašli si cestu medzi nás len odkázať v dobrom: máte, veru, čo ľutovať! :-)

Štefan Čambal
Autor fotografie: Juraj Zaťko

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 9.4.2010 12:16 | 0 komentárov | 9476x


www.aquabooks.cz zoochov.cz