Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Austrália, čistá kolekcia

Vivaristika na známkach

Nádhernú pásku (časť tlačového archu známok, vodorovne alebo zvislo súvisejúcich známok) vydala Austrália s motívom 2 druhov cicavcov, 1 druhu papagája a 2 zástupcov plazov.
Ide o nesporne zaujímavú kolekciu, ktorá však, nanešťastie, neobsahuje vročenie vydania kolekcie, ale ani vedecký názov daných vyobrazených druhov. Je zaujímavé, že každý segment tejto kolekcie predstavuje istú časť Zeme, ktorá patrí pod Austráliu. Prvá známka z predstavovanej kolekcie však absentuje aj tento údaj. Jediné, čo na nej nájdeme je anglický názov, štát a hodnotu – tá je u všetkých častí kolekcie identická.
Až dodatočným pátraním sa nám podarilo identifikovať druhy, ktoré sú vyobrazené na tejto kolekcii. Prvým z nich je malý druh klokana Onychogalea fraenata, ďalším papagáj Cyanoramphus novaezelandiae cookii, tretia ilustrácia vyobrazuje uškatca Arctocephalus tropicalis, v poradí štvrtá kresba stvárňuje scinka Cryptoblepharus egeriae a posledná ilustrácia morský druh karety Chelonia mydas.

Séria zobrazuje tieto druhy (uvedené podľa údajov na známkach):

Bridled Nailtail Wallaby – 55c
Norfolk Island N.l. Green Parrot – 55c
Australian Antarctic Territory Subantarctic Fur Seal – 55c
Christmas Island C.l. Blue – tailed Skink – 55c
Cocos (Keeling) Island Green Turtle – 55c

Zo zbierok Štefan Čambal, VIVARISTA.sk














| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 21.3.2010 08:20 | 0 komentárov | 3640x


www.aquabooks.cz zoochov.cz