Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Vivaristika v sieti

www.agiliss.sk

Na našich stránkach časopisu Vivarista zvykneme prinášať informácie predovšetkým o aktivitách akokoľvek súvisiacich s prírodou, teraristikou či akvaristikou. Vítame ich a snažíme sa ich všemožne podporiť a informovať o nich.

Do tejto kategórie bolo donedávna možno zaradiť aj zaujímavú internetovú stránku www.agiliss.sk, ktorej autorom je pán J. Ármai. Žiaľ, podľa posledných informácií od pána Ármaia je jeho www stránka už minulosťou. "Nakoľko mnohé domáce aj zahraničné stránky vykrádajú fotky z mojej galérie a zobrazujú ich na svojom webe, rozhodol som sa nepredĺžiť platnosť domény agiliss.sk. Ďakujem vám aj časopisu Vivarista za doterajšiu podporu mojej stránky o jaštericiach krátkohlavých", napísal do redakčnej pošty pán Július Ármai. Pozrime sa z retrospektívy na jeho zaujímavú aktivitu. Ten na svojej súkromnej www stránke sa rozhodol priniesť informácie o populácii jednej z našich najkrajších a len zdanlivo najbežnejších jašteríc krátkohlavých (predtým jašterica obyčajná). Pozorovania i desiatky (ku 13.3.2010 je ich vo Fotogalérii umiestnených 48) fotografií sa úzko vzťahujú na populáciu obývajúcu lokalitu Lužianky pri Nitre.
Lacerta agilis agilis, čo je vedecký názov práve jašterice krátkohlavej, si rozhodne zaslúži pozornosť a drobnohľad aj terénnych herpetológov.

Web stránka www.agiliss.sk pána Ármaia vznikla 8.marca 2009, ale za ten čas sa mu na nej podarilo sústrediť veľmi zaujímavé etologické a biologické údaje, ktoré názorne dokumentuje práve fotografiami doplnenými o informácie v textovej rovine. Vďaka nim má možnosť návštevník stránky získať podstatne viac informácií zo života jašteríc krátkohlavých.

Navyše veľmi jednoduchý desing web stránky www.agiliss.sk maximálne zjednodušuje pohyb a orientáciu na nej.

Štefan Čambal

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 13.3.2010 11:17 | 0 komentárov | 9107x


www.aquabooks.cz zoochov.cz