Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Ako vyzerá zmena klímy v Európe?

Je všeobecne známe, že zmena klímy ovplyvňuje spoločnosť a životné prostredie. To, ako postihuje jednotlivé regióny Európy a ako na ňu reagujú obyvatelia či príroda, môžete zachytiť vaším fotoobjektívom.

Európska environmentálna agentúra vyhlásila fotosúťaž s názvom Climate Change PIX, ktorej cieľom je zachytiť meniacu sa klímu a opatrenia, ktoré prijímame na zmiernenie ich dopadov.

Fotografie je možné posielať do 1. augusta v niektorej zo štyroch súťažných kategórií:

Dopady zmeny klímy na prírodu

Ako zmena klímy ovplyvňuje naše životné prostredie? Dokážete zachytiť jej dopady na ovzdušie, pôdu, vodu alebo voľne žijúce živočíchy a divo rastúce rastliny?

Dopady zmeny klímy na spoločnosť

Ako zmena klímy ovplyvňuje nás spôsob života? Dokážete zobraziť, ako ovplyvňuje naše zdravie, životný štýl, mestské a vidiecke prostredie alebo ekonomiku?

Ako rieši zmenu klímy spoločnosť?

Na všetkých úrovniach – od miestnych komunít po celoeurópske iniciatívy – sa usilujeme o zníženie emisií skleníkových plynov a prispôsobenie sa zmene klímy.
Dokážete zachytiť toto úsilie

Ako reagujú na zmenu klímy jednotlivci?

Ľudia sa usilujú o nízkouhlíkový životný štýl a snažia sa zvládnuť extrémy počasia. Ako to vyzerá vo vašom okolí?

Kto sa môže zapojiť do Climate Change PIX?
Súťaže sa môžu zúčastniť občania 27 členských štátov Európskej únie, Islandu, Lichtenštajnska, Nórska, Švajčiarska, Turecka, Severného Macedónska, Albánska, Kosova, Čiernej Hory, Srbska, Bosny a Hercegoviny a Spojeného kráľovstva. Účastníci musia byť starší ako 18 rokov. Viac o pravidlách súťaže a účasti sa dočítate na stránke Climate Change PIX.

Víťaz každej z troch kategórií bude odmenený finančnou hotovosťou vo výške 1 000 €. EEA udelí aj osobitnú Cenu mladého fotografa (Youth Prize) za najlepšiu fotografiu vo vekovej kategórii mládeže. Cena publika bude udelená jednému z finalistov na základe online hlasovania. Víťazi budú vyhlásení na jeseň.

Víťazi REDISCOVER Nature 2021: https://www.flickr.com/photos/186410789@N06/sets/72157716483795433/

Foto: Štefan Čambal, VIVARISTA.sk
Zdroj: EEA

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 13.6.2021 17:30 | 0 komentárov | 1008x


www.aquabooks.cz zoochov.cz