Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Krček Karel: Atraktivní akvárium

Počet strán: 144 str.,Väzba: Pevná bez prebalu, lesklá, ISBN: 978-80-7296-066-8

Pražské vydavateľstvo Granit pred pár týždňami (08/2009) prinieslo pre akvaristický svet ďalšiu svoju novinku, ktorá istotne spravila veľkú radosť nielen milovníkom akvaristických publikácií, ale predovšetkým akvaristom. Pre nich je publikácia z pera toho najpovolanejšieho - Ing. Krček sa akvaristike intenzívne venuje dlhé roky - veľkým prínosom.
Na 136 stranách sa čitateľ dozvie mnoho zaujímavého. Pozrime sa spoločne na obsah tejto publikácie. Ten je rozdelený do 11 častí /napr. Ryby rodící živá mláďata, Ryby z dopisní obálky, Sumečci v akváriu, Není tetra jako tetra, Ryby dýchající vzduch, Kaprovití a jejich rodinný klan, Krásné a zajímavé cichlidy s mnohými podkapitolami /napr. Něžná živorodka Endlerova, Obávané pirani, Atraktivní péřovci, Historie zlaté rybky atd./. Viac nez 320 nádherných autorských fotografií umožňuje vytvoriť si dokonalý obraz sveta pod vodnou hladinou akvárií a nazrieť do mnohých tajomných zákutí akvaristiky.
Autor, Karel Krček, skvelý to rozprávač nejednej akvaristickej perličky a znalec histórie akvaristiky i vivaristiky sa tak stáva naším príjemným spoločníkom, odkrývajúc aj nejednu akvaristickú zaujímavosť.

Na záver každej recenzie si jej autor neodpustí svoje subjektívne odporúčanie pre čitateľa kúpiť alebo nekúpiť predstavovanú publikáciu. Ja to nechám na vás, čitateľov, ale jedno si neodpustím. Publikácia Atraktivní akvárium vo mne zanechala veľmi dobrý dojem. A v porovnaní s množstvom prekladovych publikácií zo zahraničia sa konečne objavila pôvodná, česká publikácia, z ktorej je cítiť neutíchajúci zápal pre naše spoločné hobby. A to je len dobre.

(šč)

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 12.10.2009 16:55 | 0 komentárov | 3842x


www.aquabooks.cz zoochov.cz