Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

USA, 1999, čistá kolekcia

Vivaristika na známkach

USA vydalo ešte v roku 1999 skutočne netradične stvárnenú známku podmorského sveta, ktorá je stvárnená ako morské akvárium. Pásik známky predstavuje jediný záber života za sklom tohto umelého ekosystému zachytávajúc podmorský život, ktorý možno pozorovať v ktoromkoľvek akváriu. Tam sa snaží krevetka očistiť rybku, na druhej strane známky zas klauni sa ukrývajú v bezpečí sasanky a tak by sa dalo pokračovať. Každopádne táto ilustrátorsky pekná známka je vlastne použiteľná aj ako samolepka, pretože na jej zadnej strane má k tomu lepiaci pásik. Že skutočne ide o akvárium dosvedčuje i zobrazená technika – odpeňovač, teplomer i filter. 14 druhov bezstavovcov a 10 druhov morských rybiek vytvára neskutočnú pohodu za sklom tohto morského akvária.
Každopádne ide o zaujímavú a netradičnú autorovu predstavu o podmorskom svete, ktorá sa zriedkavo zobrazuje na známkach.

Zo zbierok Štefan Čambal, VIVARISTA.sk










| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 27.9.2009 07:52 | 0 komentárov | 3472x


www.aquabooks.cz zoochov.cz