Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

O 1, 5 stupňov Celzia sa má otepliť naša planéta. A to je dosť

Možno sa to teraz nezdá, ale nárast teploty o 1,5 1,5 stupňa Celzia je pre našu Zem priam alarmujúci. Malo by sa tak stať počas nasledujúcich piatich rokov. Vyplýva to z novej štúdie, ktorú zverejnila Svetová meteorologická organizácia (WMO). Podľa nej existuje 20-percentná pravdepodobnosť, že počas rokov 2020-24 bude táto teplotná hodnota prekročená aspoň raz. Vedci sa taktiež zhodujú, že priemerné teploty vo svete sú v súčasnosti minimálne o stupeň vyššie ako počas rokov priemyselných revolúcií (približne 1850 - 1900). Dôvodom sú emisie skleníkových plynov. Organizácia upozornila, že štúdia do svojej predpovede nezahŕňa dôsledky, ktoré na znižovanie emisií skleníkových plynov, ako je oxid uhličitý (CO2), môže mať koronavírusová pandémia.

Obmedzenie emisií počas pandémie z dlhodobého hľadiska ale neprispeje k zníženej koncentrácii atmosférických plynov, ako je CO2, pretože tie v ovzduší prebývajú veľmi dlho.

il.foto: www.theconversation.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 11.7.2020 19:35 | 0 komentárov | 1928x


www.aquabooks.cz zoochov.cz