Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Pomôžte zmapovať výskyt užovky stromovej v okolí Bratislavy

Herpetológovia sa i tento rok podujali vyzvať obyvateľov hlavného mesta k pomoci zmapovať výskyt našej najväčšej užovky, užovky stromovej (Zamenis longissimus) na území Bratislavy. Foto, prípadne video s označením miesta, kde sa tento druh vyskytol, možno poslať prostredníctvom fb stránky pod názvom Výskyt užovky stromovej v Bratislave.

Autori tohto odborného prieskumu na sociálnej sieti informovali, že v predchádzajúcom roku získali od verejnosti 155 záznamov výskytu užovky stromovej na území Bratislavy. V rámci tohtoročného výskumu už evidujú 28 záznamov, zverejnené údaje približujú výskyt užoviek v prírode na území Rače, Nového i Starého Mesta, Vrakune či Devína.

Užovka stromová obýva teplejšie lesy, kroviská, zarastené okraje polí, parky a záhrady. Hojnejšie sa vyskytuje iba v Malých Karpatoch, predhoriach Štiavnických vrchov a vo Vihorlatských vrchoch.

il.foto: net

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 14.4.2020 16:14 | 0 komentárov | 4093x


www.aquabooks.cz zoochov.cz