Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Z dôvodu núdzového stavu nahlasujte zraneného živočícha priamo záchrannému zariadeniu

Štátna ochrana prírody SR, v súvislosti s aktuálnou situáciou šírenia vírusu COVID-19, vyzýva občanov, aby v prípade nálezu zraneného/hendikepovaného živočícha obmedzili volania na číslo 112 a kontaktovali priamo záchranné zariadenia na to určené. Pre tieto účely prikladáme kompletný zoznam interných i externých záchranných zariadení, v ktorom nájdete telefónny kontakt.

Sieť záchranných zariadení pre choré, zranené, poškodené alebo uhynuté chránené druhy živočíchov (hendikepované živočíchy) na území Slovenskej republiky je aktuálne pokrytá 25 zariadeniami na záchranu chránených druhov živočíchov, z toho 20 je štátnych a 5 neštátnych. Štátna ochrana prírody SR zabezpečuje starostlivosť o choré, zranené alebo poškodené chránené druhy živočíchov prostredníctvom prevádzkovania sústavy záchranných zariadení (14 chovných a 4 rehabilitačné stanice), zabezpečuje odber a prevoz nahlásených hendikepovaných živočíchov, uhrádza výdavky spojené so starostlivosťou, prijíma oznámenia o nájdených chránených živočíchoch, určuje nakladanie s nimi, vedie evidenciu v zmysle platných právnych predpisov.

Viac informácií o tom, ako postupovať pri nájdení a záchrane zraneného živočícha nájdete v časti Zranený živočích a čo s ním.

il.foto: © Peter Hoffmann, azraelangelo-photo.deviantart.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 23.3.2020 21:31 | 0 komentárov | 1347x


www.aquabooks.cz zoochov.cz