Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Zrodil sa jedinečný projekt Úžasný vtáčí svet bez hraníc

Okres Rožňava v sebe ukrýva jedinečné chránené územie, ktoré sa rozprestiera na oboch stranách hranice pri Hrhove v okrese Rožňava. Za svoju úlohu ho má vyzdvihnúť projekt pod názvom Úžasný vtáčí svet bez hraníc, ktorý je realizovaný v rámci programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Tento projekt bude prospešný pre rozvoj turizmu, prácu ornitológov i vzdelávanie žiakov a jeho cieľom bolo vybudovať určitú infraštruktúru a zabezpečiť lepšie podmienky pre ornitológov, ktorí pozorujú a krúžkujú vtáky.

V rámci tohto projektu sa taktiež vybudoval náučný chodník, ktorý bude slúžiť verejnosti, ale aj ornitológom na prístup k ich sieťam.

Ďalšou novou infraštruktúrou sú hneď dve nové pozorovacie veže. Nižšia z nich sa nachádza na východnom okraji rybníka, vyššia na západnom. Návštevníci tam majú voľný prístup a môžu pozorovať výskyt vtáctva.

Celkové náklady projektu boli na slovenskej strane vo výške zhruba 400 000 eur a časť z nich šla aj na enviropomôcky, propagačné materiály či organizáciu exkurzií pre deti. Z financií sa zakúpilo i kempingové auto, ktoré budú v sezóne využívať ornitológovia, ale mimo nej bude slúžiť ako enviroučebňa.

Il.foto: Peter Hoffmann, azraelangelo-photo.deviantart.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 20.10.2019 17:57 | 0 komentárov | 1702x


www.aquabooks.cz zoochov.cz