Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Vyšla nová známka k 40. výročiu založenia CHKO Biele Karpaty

Slovenská pošta dnes vydala novú poštovú známku pri príležitosti 40. výročia založenia Chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty. Známka vychádza v rámci emisného radu Ochrana prírody pod názvom Ovocné stromy - hruška obyčajná. Hlavným motívom poštovej známky je pohľad na krajinu Bielych Karpát so solitérom jedinečného kultivaru hrušky obyčajnej – ružovej. Výskytom viacerých druhov raritných odrôd starých ovocných stromov, ktoré sa už nevyskytujú nikde v prírode, sa totiž táto chránená krajinná oblasť vyznačuje. Autorom známky je akademický maliar Karol Felix.
S poštovou známkou vyšla i obálka s pečiatkou, dátumom a domicilom mesta Nemšová. Na obálke je rozkvitnutá vetva hrušky obyčajnej a na pečiatke je kvet hrušky.
Pošta chce vydať k známke aj analogickú pohľadnicu, ktorej obrazovým motívom bude fotografia stromu hrušky nachádzajúca sa v Chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty. Autorom fotografie je Jakub Cibík.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 11.10.2019 18:40 | 0 komentárov | 1990x


www.aquabooks.cz zoochov.cz