Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Čistenie sieťok na lov potravy

Halančík, ČSCH, Klub chovatelů halančíků, Brno - ČSSR, roč. 3, č. 1/1989

Mnohí z nás iste poznáte nepríjemnú prácu, pranie sieťok na lovenie živej potravy, alebo triediacich sít. Jednoduchým spôsobom si môžeme túto prácu uľahčiť.

Ja používam na čistenie a pranie SAVO, ktoré dostať kúpiť v Drogérii. Sieťky vložím na noc do vedra s vodou, v ktorej je 100 - 200 ml SAVA na 10 litrov a ráno sú sieťky ako nové. Stačí ich prepláchnuť v čistej vode a prianie je hotové. Takýmto spôsobom je možné prať i molitanové filtre, ktoré získajú naspäť aj svoju pôvodnú farbu. Podmienka je potom filtre dobre prepláchnuť. Veľmi dobre sa mi SAVO osvedčilo aj pri čistení vedier od rias, ktoré sa na stenách usadzujú hlavne v lete, ak v nich uchovávame nalovenú potravu. Nedoporučujem používať SAVO na dezinfekciu vody pre akváriové rybky, hoci je na obale doporučená dezinfekcia pitnej vody. Pridanie SAVA do akvária ani po dlhšej dobe ryby ani rastliny po vložení neprežijú.

Šíma Miroslav

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 30.9.2019 13:55 | 0 komentárov | 3894x


www.aquabooks.cz zoochov.cz