Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Cambarus fetzneri - nový druh rodu raka (Decapoda: Cambaridae) z Virgínie a Západnej Virgínie v USA

Komplikované rozšírenie Cambarus monongalensis nútilo vedcov k prehodnoteniu doterajších taxonomických údajov. Populácia pochádzajúca z pohoria Appalachian sa vyskytuje v severnej a strednej západnej Virgínii a na juhozápade Pensylvánie a horská populácia sa vyskytuje vo fyziografických provinciách Virginie v oblasti pohoria Allegheny a Ridge a Valley. Vedci preto popísali horskú populáciu ako nový druh rodu a to Cambarus fetzneri sp. nov. Tieto dva súčasné druhy sa geneticky a morfologicky líšia a majú aj rôzne sfarbenie. Navyše, Cambarus fetzneri Loughman, Welsh & Thoma, 2019 dosahuje podstatne menšiu veľkosť ako C. monongalensis.


Cambarus fetzneri Loughman, Welsh & Thoma, 2019

Zachary J. Loughman, Stuart A. Welsh and Roger F. Thoma. 2019. Cambarus fetzneri sp. nov., A New Species of Burrowing Crayfish (Decapoda: Cambaridae) from the Allegheny Mountains of Virginia and West Virginia, USA. Zootaxa. 4651(1); 38–50.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 12.8.2019 16:54 | 0 komentárov | 1999x


www.aquabooks.cz zoochov.cz