Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

V meste Humpty Doo našli hada s tromi očami

Hada s tromi očami, ktorého nazvali "Monty Python", našli v riedko osídlenej časti mesta Humpty Doo na severe Austrálie, informovala agentúra DPA.

Nezvyčajné mláďa pytóna, dlhé približne 40 centimetrov, našli strážcovia národných parkov ešte koncom marca. Had mal zdeformovanú lebku a tri fungujúce oči. Jedno z nich bolo umiestnené v strede jeho hlavy.

Had mal podľa úradu pre správu národných parkov v austrálskom Severnom teritóriu problémy s prijímaním potravy a uhynul. Röntgenová snímka hlavy hada podľa úradov odhalila, že ju netvorili dve spojené lebky, ale len jedna s treťou očnou jamkou. Podľa odborníkov išlo o prirodzenú mutáciu, uviedla na svojej webovej stránke stanica BBC. Odborník na hady Bryan Fry sa pre BBC vyjadril, že mutácie sú prirodzenou súčasťou evolúcie. Tretie oko podľa jeho slov mohlo byť aj pozostatkom plazovho dvojčaťa.

Morelia spilota sa vyskytuje v Austrálií, Papue-Novej Guinei, na Bismarckovom súostroví a Šalamúnových ostrovoch.

Foto: AFP

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 4.5.2019 19:28 | 0 komentárov | 2277x


www.aquabooks.cz zoochov.cz